Cam Balkon Isı Yalıtımı Çorlu Dekorasyon

Bize Ulaşın

Cam balkon, ofis bölme, cam ofis bölme ve tente hizmetlerimizle ilgili her türlü sorunuz için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Uzman ekibimize danışmak ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimizdir

Cam Balkon Isı Yalıtımı Çorlu Dekorasyon

İyi yalıtılmış bir ev, konforlu bir yaşam alanı demektir. Kış aylarında, yalıtımsız duvarların iç yüzeyi, yalıtımlı duvarlara göre 4 ila 8 derece daha soğuk olabilir. Ülkemizde, harcanan toplam enerjinin yalnızca %26'sının binalarda ısınma amaçlı kullanıldığını biliyor muydunuz? Hesaplamalara göre, tüm binalarda ısı yalıtımı uygulamaları yapılması halinde yılda 3 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanabilir.

Cam Isı Yalıtımının Faydaları

Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin %2'si ile %5'i arasındadır. İnşaat aşamasında cam ısı yalıtımı yapılmış bir binada, düşük kapasiteli kazan, klima, küçük radyatör ve tesisat kullanılacağı için yatırım ve işletme maliyeti düşmektedir. Çorlu Dekorasyon Cam olarak, ısı yalıtımı için yapılacak harcamalar, sağlanan enerji tasarrufu ile 2-5 yıl içinde kendini geri öder.

Isı yalıtımı, hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine büyük tasarruf sağlar. Ayrıca, daha az yakıt tüketimiyle atmosfere salınan zararlı kirleticilerin azalmasına ve çevre korunmasına önemli katkıda bulunur.

Isı Yalıtımının Önemi ve Yöntemleri

Basit yalıtım işleri, birkaç özel takım kullanılarak evlerde oturan kişiler tarafından da yapılabilir. Bu, hem para tasarrufu sağlar hem de iş memnuniyeti yaratır. Ancak, bazı yalıtım uygulamalarının, özellikle çevresi kapalı duvarlar ve çatıların, özel ekipmana sahip uzman ekipler tarafından yapılması gereklidir. Hava sızıntıları mutlaka önlenmelidir. Bunun yanı sıra, evin havasız kalmaması için yeterli havalandırma teknikleri kullanılarak her zaman hava akışı sağlanmalıdır. Çoğu evde, hava kaçağını önledikten sonra bile, yeterli bir sızıntıya izin verilir.

Yalıtım Malzemelerinin Seçimi

Hava sızıntısını önleyen ürünlerin çoğu pahalı değildir. Ancak kullanılan malzemelerin kalitesi önemlidir ve en ucuz olanı değil, en uygun olanı seçmek gereklidir. Yalıtım bantları, fırçalar, ince lastik, plastik veya metal parçalar, contalar ve macunlar, hava sızıntısını önleyen malzemeler arasındadır. Bu malzemeleri kullanarak önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Çatı Yalıtımı

Yaşam alanlarınızda ısı kaybını en aza indirmenin en kolay yollarından biri çatı yalıtımıdır. Etkin bir çatı yalıtımı yaparak enerji faturalarınızda %20'den daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz. Çatınızda şu anda hiçbir yalıtım yoksa, yalıtım yaparak ödediğiniz parayı 2-3 yıl içinde geri alabilirsiniz. Çatı yalıtımı, yakıttan %20 ekonomi sağlar.

Döşeme ve Pencere Yalıtımı

Isının %10'dan fazlası döşemelerden kaybedilebilir. Ayrıca, döşeme tahtalarıyla etek tahtaları arasındaki boşluklar hava akımlarına neden olur. Döşeme tahtaları altındaki kirişlere kolayca girilebiliyorsa, kirişler arasındaki boşlukları yalıtım malzemesiyle doldurarak alttan yalıtım yapabilirsiniz. Tek camlı pencerelerden olan ısı kaybı, yalıtımsız bir evin toplam ısısının yaklaşık %20'sidir. Çift cam kullanarak bu kaybınızı yarıya indirebilirsiniz. Işınım yayma oranı düşük olan camları kullanarak ek bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

Kapı ve Pencere Çerçeveleri

Kapı çerçevesi etrafındaki çatlaklar çok fazla ısı kaybına neden olabilir. Sızdırmaz kapıların kullanılması büyük önem taşır. Kapının tabanı boyunca 6 mm’lik bir çatlak, oturma odanızın duvarındaki 75x75 mm boyutundaki bir delik kadar ısı kaybına neden olabilir. Bu yüzden çatlakları kesinlikle onarmanız gerekir.

Cam Balkon Sistemleri ile Yalıtım

Evlerimizin dışarıya açılan noktaları, ısı yalıtımına en fazla ihtiyaç duyulan kısımlardır. Cam balkon sistemleri ile balkonlarınızı sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da oda sıcaklığında kullanabilirsiniz. Cam balkon ile oluşturacağınız alan sayesinde iklim değişimlerine karşı önlem almış olursunuz. Kullanılan 8 mm veya 10 mm temperli camlar ile en sert rüzgarları bile engelleyebilirsiniz. Sağanak yağmurlarda evinizin içine yağmur girmesini cam balkon ile engelleyebilirsiniz.

Ekstra Yalıtım Önerileri

  • Dışarıya açılan kapı ve pencereler, yapıştırma bantları veya metal sızdırmazlık elemanlarıyla sızdırmaz hale getirilebilir.
  • Kapıların dipleri için lastik veya fırça contalar kullanılmalıdır.
  • Döşeme tahtaları arasındaki boşluklar, gazete kağıdı, macun veya plastik tahtayla kapatılabilir.
  • Kalın astarlı perdeler, kaçan ısının önlenmesinde etkilidir.
  • Duvardan duvara halılar, döşemeden kaçan ısıyı kesmeye yardımcı olur.
  • Kullanmadığınız bacaları kapatmak iyi bir fikirdir; bu şekilde yukarı kaçan ısıyı ve aşağıdan gelen soğuk hava çekişini durdurabilirsiniz.
  • Güneş en büyük ve en ucuz ısı kaynağımızdır. Güneş alan pencerelerin perdelerini açarak güneşten maksimum düzeyde yararlanın.