• Şeyhsinan Mah. Arpalık 2. Sok. No:50 Çorlu / Tekirdağ

Camın Önemi

Camın Önemi

Günümüzde kullanılan cam üniteleri çift cam veya üçlü cam olarak nitelendirilmektedir. Çift cam üniteleri, iki adet camın birbirine seçilen ara boşluk ölçüsü ile birleştirilmesiyle oluşmaktadır. Üçlü cam sistemleri ise 3 adet camın aralarında bırakılan iki farklı boşluk ile daha yüksek yalıtım değeri elde edilen sistemlerdir.

Bir doğramanın ısı ve ses yönünden performansı % 70 oranında kullanılan cam ünitesinin performansına bağlıdır çünkü doğrama pencerelerin ortalama % 70 - % 80'lik kısmını cam oluşturmaktadır. Bu nedenle, konutlarımızda yada iş yerlerimizde kullanacağımız pvc pencereleri seçerken cam tipi konusuna da önem göstermemiz penceremizin performansı açısından çok önemlidir.

Cam seçimi yaparken önem verilmesi gereken kriterleri şöyle sıralayabiliriz.

 Isı Kontrollü Camlar (ısıcam sinerji)

Isı kontrollü camlar, bünyesinde bulunan Low-E kaplama sayesinde yalıtım değerleri arttırılmış camlardır. Kış aylarında sıcağı içeride tutarak ısı kayıplarını engeller. Standart çift camlara göre % 50 daha yüksek yalıtım sağlamaktadırlar. Isı kontrollü(ısıcamsinerji) camlar, güneş ısısından maksimum oranda yararlanılmasını sağlarken, gün ışığından ve şeffaflıktan ödün vermezler. Kışların sert ve çetin geçtiği bölgelerde tercih edilmesi gereken camlardır. Çünkü, Isıcam Konfor ısı kontrolü olduğunda iç ortamda bulunan sıcak havanın dış ortama transferini engelleyen camlardır. Güneş ışınından gelen sıcak etkisini engelleyen camlar değildir.

Güneş Kırıcı Cam(Isıcam Konfor)


Yeni nesil yalıtım camı Isıcam Konfor, ısı kontrol özelliğine ilave olarak, güneş kontrol özelliğine de sahiptir.
 
Standart çift cama göre ısı kaybını %50, güneş ısısını %40 azaltarak kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlar.
 
Isı ve güneş kontrol kaplamalı Isıcam Konfor, ışıktan ödün vermez.
 
Pencere önlerinin kışın soğuk, yazın sıcak olmasını önler.
 
Standart çift cam yerine Isıcam Konfor'u tercih etmeniz durumunda, yapacağınız ek harcama, klima yatırım maliyetinden ve ısıtma- soğutma enerjisinden sağlayacağınız tasarruf ise 1-2 yılda geri döner.