Isı Camlı Cam Balkon Ve Standart Cam Balkon Arasındaki Farklar

Bize Ulaşın

Cam balkon, ofis bölme, cam ofis bölme ve tente hizmetlerimizle ilgili her türlü sorunuz için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Uzman ekibimize danışmak ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimizdir

Isı Camlı Cam Balkon Ve Standart Cam Balkon Arasındaki Farklar

Isı Camlı Cam Balkonların Isı Tasarrufu

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Isı Camlı Cam Balkonlar, ısı tasarrufu konusunda oldukça başarılı çözümler sunmaktadır. Ancak, cam balkon sistemleri yapısı gereği birçok hareketli parçanın bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur. İki cam balkon modelinin çalışma prensipleri birbirine benzese de, aralarındaki fark kullanılan malzemelerin yalıtım özelliklerindedir. En önemli fark ise kullanılan camın Isı Cam özellikli olmasıdır.

Isı Tasarrufu ve Malzeme Kalitesi

Trakya Cam Dekorasyon’un Katlanır Cam Balkon Sistemleri ile Isı Camlı Cam Balkon sistemleri arasında ısı tasarrufu açısından belirgin bir fark vardır. Ancak, bu fark Isı Camlı Cam Balkondan beklenen düzeyde olacak mı sorusu tartışmaya açıktır. Cam balkon uygulamalarının en hassas konusu montajın ne derece kaliteli olduğudur.

Montajın Önemi

Trakya Cam Dekorasyon olarak, bizim tarafımızdan montajı gerçekleştirilmeyen birçok cam balkon uygulamasında karşılaştığımız en büyük hata, profilin dış çerçevelerinin düzgün bir biçimde kapatılmamasıdır. Bu şekilde yapılan bir montaj sonrası, Isı Camlı Cam Balkonların ısı tasarrufuna hiçbir etkisi olmayacaktır. Montajı titizlikle yapılmış standart bir Cam Balkon Sistemi, düzgün montaj yapılmamış cam balkon sisteminden çok daha fazla ısı tasarrufu sağlayacaktır.

Cam balkon sistemleri birçok hareketli parçanın bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Bu parçaların dikkatle yerleştirilmemesi, aralarında boşluk kalması, cam balkon sisteminin balkona düzgün yerleştirilmemesi gibi durumlar ısı tasarrufunu olumsuz etkileyecektir.

Örnekle Açıklama

Örneğin, evimizin pencerelerinde PVC (pimapen) sistemleri uyguladığımızda, pencerelerin altında ya da kenarlarında boşluklar kalması halinde soğuk hava içeri girecektir. Pencere sistemimiz ne kadar kaliteli olursa olsun, çerçevenin kenarlarının iyi kapatılması gerekmektedir. Cam balkon sistemlerinde de en önemli konu budur. İster Isı Camlı, ister standart cam balkon sistemleri tercih edilsin, montajın doğru yapılmadığı durumlarda ısı tasarrufu beklenen düzeyde olmayacaktır.

Düzgün montajı yapılmış Isı Camlı cam balkonlar, düzgün montajı yapılmış standart cam balkon sistemlerinden daha fazla ısı tasarrufu sağlayacaktır. Ancak, hiçbir cam balkon sistemi balkonunuzu evinizin bir odası gibi ısıtmayacaktır. Bu teknik olarak mümkün değildir. Reklamlarda sıkça rastlanan bu sloganlara itibar etmeyiniz.

Trakya Cam Dekorasyon olarak, kaliteli malzemelerle ve titizlikle gerçekleştirdiğimiz montaj hizmetlerimizle, cam balkon sistemlerinizde en yüksek ısı tasarrufunu sağlamayı hedefliyoruz. Daha fazla bilgi ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.