Ofis Tasarımı Nasıl Olmalı

Bize Ulaşın

Cam balkon, ofis bölme, cam ofis bölme ve tente hizmetlerimizle ilgili her türlü sorunuz için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Uzman ekibimize danışmak ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimizdir

Ofis Tasarımı Nasıl Olmalı

Girişiminizi başlatırken ofis tasarımının seçimi, başarınız için kritik bir öneme sahiptir. Mümkün olduğunca bütçenizi reklama, tanıtıma ve ürününüzü iyileştirmeye ayırmalısınız. Google ofisleri gibi milyar dolarlık şirketlerin fotoğraflarını internette görmüşsünüzdür. Ancak bir girişimci büyük düşünüp küçük başlamalıdır. Ofisiniz ihtiyaçlarınıza uygun olmalı ve kullanmadığınız alanların kirasını ödememelisiniz. İşte önemli başlıklar altında dikkat edilmesi gereken noktalar:

Konum

Konumu iki açıdan değerlendirmeliyiz. Tuttuğunuz ofisin bilinen bir yerde olması, firmanız adına büyük bir avantajdır. Eminim siz de bir firmayı incelerken iletişim sayfasına bakıp nerede olduğuna göz atıyorsunuzdur. Bilinen bir binada, caddede veya semtte olmak, firmanızın prestijini artırır. Ancak, ofisiniz evinize yakın olmalı ve trafikte çok vakit kaybetmenize neden olmamalıdır.

Ücret ve Esnek Ödeme

Girişimcisiniz ve geleceği tahmin etmek zor olabilir. İşleriniz büyüyebilir veya beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle sizi 12 ay, 24 ay bağlayan kontratlardan kaçınmalısınız. Bazı servisli ofis firmaları, 1 ay önceden haber vermek şartıyla kontratınızı sonlandırabilirken, bazıları 12 ay boyunca ödeme talep edebilir. Ayrıca, fiyatlara nelerin dahil olduğunu detaylıca inceleyin. Beklenmedik sürprizler hesaplarınızı bozabilir. Hazır ofis veya sanal ofis tutacağınız firmadan bu konuda detaylı bilgi isteyin ve ayrılık şartlarını önceden konuşun.

Telefon Cevaplama Hizmeti

İyi bir santral ve profesyonel sekreterler, firmanızı olduğundan daha güçlü gösterebilir. Bankaların kullandığı santral teknolojileri sayesinde neler yapabileceğinizi biliyorsunuz. Örneğin, "Trakya Cam Dekorasyon'a hoş geldiniz, dahili numarayı biliyorsanız lütfen tuşlayınız. Operatör için bekleyiniz." gibi bir anons, firmanıza profesyonel bir hava katacaktır. Bekleyen müşteriyi sekreterler firmanızın ismiyle karşılar ve telefonları size yönlendirir. İyi bir ilk izlenim için ikinci bir şansınız olmadığını unutmayın.

Ortak Alanlar ve İnterkinez

Hazır ofis veya sanal ofis firmasında ortak alanlar, bahçe, lobi gibi alanların olması, farklı kişilerle tanışma fırsatı sunar. Ne zaman iyi bir müşteri veya yatırımcı bulacağınız belli olmaz. Bu alanlarda vakit geçirip insanlarla tanışmanız her zaman faydalıdır.

Toplantı Odaları

Hazır ofislerde müstakil ofis alanları genelde küçük olabilir. Müşterilerinizi toplantı odalarında ağırlamanız, firmanıza değer katacaktır. Toplantı odalarını gezip ekipmanları deneyin ve fiyatları karşılaştırırken nelerin dahil olduğunu sorun. "Adamı kendi bahçende döveceksin" diye bir tabir vardır. Müşterinizi kendi toplantı odanıza çağırarak sunumunuzu yapın ve işi alın. Toplantı odalarında olması gerekenler; projeksiyon cihazı, beyaz tahta, telekonferansa uygun altyapı ve kablosuz internet.